13-07-2018

Hosted exchange Issues op exchange.mijnserver.nl

Op dit moment is er een storing op onze authenticatie servers voor exchange.mijnserver.nl. Hierdoor kunt u zich niet aanmelden op de mailserver. Onze engineers zijn hard aan het werk om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Via dit bericht houden wij u zo goed mogelijk op de hoogte.

14:32 uur: Oorzaak is nu bekend. De Active Directory servers reageren niet. Wij gaan de servers nu herstarten. Tijdens de reboot worden de berichten door onze fallback servers opgevangen.

16:08 uur: De eerste tests werken goed. De nieuwe configuratie is door ons opgeslagen wordt nu uitgerold op alle AD servers, daarna zou alles weer naar behoren moeten werken. Volgende update volgt om 16:30 uur.

18:46: uur: Wij zijn nog steeds bezig met dit issue. Op de achtergrond wordt de configuratie van 11 juli 2018 hersteld. Deze actie heeft uiteraard geen impact op uw data. Voor alle duidelijkheid, alle berichten worden netjes bezorgd, maar zijn helaas (nog) niet toegankelijk.

21:20 uur: De storing is opgelost. Alles werkt weer naar behoren. Om te voorkomen dat dit issue in de toekomst niet weer optreedt, hebben wij voor morgenavond 14-07-2018 om 23:45 uur onderhoud gepland. De verwachte downtime is 10 minuten.